Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

AUTOMOBILEUM 2007

Archiv

Liberecký kraj bude reprezentovat družstvo Integrované střední školy ve Vysokém nad Jizerou.


Akci pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky, předsedy Senátu Parlamentu České republiky, pořádá resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Libereckého kraje ve spolupráci s Autodromem Česká Lípa a Škoda Auto Servisní služby. Účastníci prokáží své řidičské schopnosti při slalomu i při brzdění vozidla na mokrém povrchu, čeká je výměna kol osobního automobilu i parkování do podélného stání, utajena prozatím zůstává poslední z disciplín. A o všem bude rozhodovat rychlost, přesnost a zručnost. V nesoutěžních disciplínách se budou moci projet na motokárách, čtyřkolkách či v závodním voze na šotolině. Seznámí se také s technologickými inovacemi, vystaveny budou i nové vozy Škoda Fabia.


Na akci jsou srdečně zváni návštěvníci z řad široké veřejnosti, zejména žáci základních škol a jejich rodiče. Nejenom, že se budou moci podívat na „tak trochu jiné“ automobilové závody, ale bude pro ně připraven i atraktivní doprovodný program o bezpečnosti silničního provozu pořádaný BESIPem. K vyzkoušení zde bude i trenažér účinnosti bezpečnostního pásu. Automobileum bude zahájeno ve středu 16. května ve 13:00 hodin a ukončeno ve čtvrtek 17. května ve 12:00 hodin na stupních vítězů.


Slavnostního zakončení se zúčastní MUDr. Přemysl Sobotka, předseda Senátu Parlamentu České republiky, a radní pověření řízením resortu školství z jednotlivých krajů.