Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

48/2020

Na úvod pár fotografií z Jičína jako tip na vánoční výlet. Náměstí a okolní parky svítí mnoha světly a potmě toto město vypadá jako z jiného státu. I stánek s kávou byl otevřený.

No, bohužel na Jeřábkově náměstí v Lípě tuto noc stromek nesvítil. Snad jen nějaká porucha a ne dílo nějakého nenechavce. (Tajně doufám, že mnou prokletý zloděj našeho stromku už trpí.)

podcastu s Jankem Jiříčkem jste se mohli dozvědět, že kapela Myluju Vendulu z Nového Boru chystá vánoční překvapení. Tak tady jsou jejich dva nové klipy.

 

 

Před Vánoci jsem dával tipy na dárky, které se dají pořídit v centru České Lípy. Poslední dárky jsem dokoupil po napsání minulého deníku. Navštívil jsem kvůli tomu ateliér Vlaďky Zborníkové na Ladech. Myslím, že dárky z její pece mohu potěšit i v době mimovánoční. Třeba jsem tam zahlédl keramický zámek z mého rodného města. A také čerstvě dovezené knihy o jejím zesnulém manželovi. Určitě o nich ještě budu nějakou formou informovat. Stránky jejího ateliéru naleznete zde.

Na závěr poslední letošní video z naší okenské dílny – náš vánoční koncert plný nezpěvu, ale i zpěvu v soukromí. Na závěr tři přání od šesťáků, kterým díky vládním opatřením nebylo dopřáno ani to málo.

 

Do roku 2021 vám, milí čtenáři, přeji to, co si zřejmě přejeme všichni: návrat do doby, kdy jsme se mohli setkávat v obchodech s ponožkami, v hospodě u piva, na koncertech, na besedách, v divadle, knihovně atd. Přeji si, abychom se mohli potkávat se svými nejbližšími beze strachu z toho, že je nakazíme.