Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

Fotožurnál: Turnaj v kopané dospělých "Memoriál Jánského - Pýchy" 53. ročník

Archiv

Letošní ročník vyhrálo po dlouhé době domácí pořádající mužstvo TJ Dynamo Stružnice, na druhém místě skončil tým Bořanovic, jako třetí se umístili loňští vítězové z Horní Police a na posledním místě skončila fotbalová jedenáctka ze Žandova.


Boje byly líté a do poslední minuty nebylo rozhodnuto o vítězi. První souboj v aréně obstarala mužstva Stružnice a Žandova. Kromě nedávného postupu do vyšší třídy okresního přeboru se rozhodli hráči Stružnice vyhrát i tento historický pohár a dali to výhrou 2:0 Žandovu jasně najevo. Horní Police v dalším zápase prohrála s Bořanovicemi 1:3 a následně remizovala s Žandovem 1:1. O vítězství v poháru si mohli nechat jenom zdát. K rozjetému rychlíku se dala přirovnat domácí Stružnice, která deklasovala hosty z Bořanovic vysoko 4:0, a již to vypadalo, že jí nikdo pohár nevezme.


O drama se však postaraly Bořanovice hned v dalším zápase, kdy v divokém a dramatickém utkání plném zvratů vyhráli nad Žandovem 7:4 a rozhodnout měl poslední zápas Stružnice vs. Horní Police. Pokud by Stružnice prohrála, vyhrály by pohár Bořanovice. První poločas (utkání se hrálo 2x 30 min.) skončil nerozhodně 0:0. Ve druhém poločase se mužstvo Stružnice vzchopilo, a přestože bylo více času pod tlakem Horní Police, dokázalo vstřelit tři pěkné góly a nikoho nenechalo na pochybách, že pohár bude v dobrých rukou. Vyhráli zcela zaslouženě bez jediné obdržené branky v turnaji, což je jistě také minimálně vyrovnáním turnajového rekordu.















Dnes (a zřejmě ještě párkrát) se vás pokusíme pomocí hádanek trochu politicky vzdělat. Představíme vám několik našich zastupitelů či zastupitelek, schválně, jestli je poznáte. Dnes vám nabízíme fotografii naší nejhezčí zastupitelky. Víte, jak se jmenuje a kterou stranu zastupuje?