Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Jiskra nabízí městu sportoviště

Archiv

„Usnesení valné hromady není ničím novým. Jen potvrzením toho, co valná hromada schválila loni v červnu, to znamená bezplatný převod sportovišť na město, včetně návrhu podmínek, za kterých by mělo k převodu dojít. Návrh podmínek vypracoval již v závěru loňského roku výkonný výbor TJ Jiskra, městu jsme jej předali 19. prosince 2006 a na oficiální odpověď dodnes čekáme.“


Bezúplatný převod by se měl týkat stadionu, sokolovny s kuželnou a sportovní haly. Výkonný ředitel upozorňuje, že TJ Jiskra pozastavila jednání o prodeji stadionu, navzdory tomu, že běžely v tisku inzeráty a že se již našli zájemci.


„Soudním znalcem jsme si nechali zpracovat úřední odhad na stadion. Hodnota celého areálu přesahuje 10 milionů korun. Jestliže se do30. září s městem nedohodneme na bezúplatném převodu sportovišť, začneme znovu jednat o prodeji stadionu,“ upozorňuje Petr Mánek.


Návrh podmínek, za kterých je ochotna TJ Jiskra Nový Bor převést svá sportoviště na město, zveřejňujeme, aby novoborští občané věděli, s jakou nabídkou Jiskra přichází. Návrh budou posuzovat a o podmínkách diskutovat zastupitelé města. Oni budou muset rozhodnout, zda a za jakých podmínek je město ochotné převzít sportoviště do svého vlastnictví. Jejich usnesení musí být akceptovatelné pro TJ Jiskra, jinak bude i nadále trvat patová situace.


Podmínky jsou následující:


Náklady spojené s převodem ponese město.


Převod se netýká turistické chaty ve Sloupu, koupaliště a pozemků nesouvisejících se sportovišti.


TJ Jiskra dostane všechna sportoviště do bezplatného nájmu na 50 let. Město ponese provozní náklady na sportoviště. Město bude pravidelně provádět opravy a údržbu na své náklady a zajistí investice do rozvoje a zkvalitnění předaných sportovišť.


TJ Jiskra bude rozhodovat o personálním obsazení zaměstnanců.


TJ Jiskra bude zajišťovat využití sportovišť a stanovovat výši poplatků za propůjčení ostatním organizacím a veřejnosti. Příjmy ze sportovišť budou příjmy


TJ Jiskra a budou využity pro sportovní účely.


TJ Jiskra bude se sportovišti hospodařit dle schváleného rozpočtu městského zastupitelstva Nový Bor.


TJ Jiskra si vyhrazuje opční právo (to znamená, že při případném prodeji musí město objekt nejprve nabídnout


TJ Jiskra za stejných finančních podmínek, za kterých majetek získalo). Předaná sportoviště musí nadále sloužit původnímu účelu.


---


K problematice uveřejníme stanoviska některých novoborských zastupitelů.