Kam na lyže - Horní Podluží

Archiv
Verze pro tisk |

Areál objevíme, když od České Lípy či Nového Boru pojedeme přes Šébr ve směru na Rumburk. Z hlavní silnice odbočíme do Jiřetína pod Jedlovou, pojedeme stále po místní hlavní komunikaci a asi kilometr za Jiřetínem již po levé straně uvidíme cíl naší cesty. První devizou tohoto areálu je prostorné parkoviště, které dává zapomenout na hlídání si "fleku" například v Horní Světlé.



Od minulé zimy přibyl k pomě vlek s dvojkotvou, takže zpočátku hrozivě vyhlížející fronta se rychle sune kupředu. Kopec zasněžují děla, a tak je aspoň jeho pravá část (pohled zdola) velice kvalitně upravená i v období ne úplně lyžařsky ideálního počasí. Zásluhu na tom jistě má i rolba Kesbohrer PB 240. Svah má délku kolem pěti set metrů (poma údajně 470) a je v některých pasážích docela prudký.





Otvírací doba areálu je o víkendech a svátcích od 9,00 do 20,00 hodin. Ve všední dny od 10,00 do 20,00. Z časů je zřejmé, že sjezdovka je rovněž osvětlena. Znalci tvrdí, že lépe než sjezdovky ve většině daleko zvučnějších středisek.


V Horním Podluží najdeme i další služby, na které si rychle zvykáme v Krkonoších - půjčovnu carvingových, snowbordových i běžeckých lyží, lyžařskou školu. Pro malé děti je k dispozici provázek.



Chybí pořádná restaurace, ale v okolí vládne čilý stavební ruch, takže se možná v blízké budoucnosti dočkáme i gročku pod střechou. Zatím musí vystačit stánek U Jonáše, jenž si však nabídkou zaslouží naši úctu.




A teď to nejdůležitější: permanentky se prodávají po pěti a po deseti jízdách, ať tak či onak - jízda vyjde na osm korun. Některé další informace můžete získat například zde.

Nahoru