Kůň v klíně

Archiv
Verze pro tisk |

"V Provodíně u bytovek jsem vyložil zákaznici a jel zpět přes Srní. Asi po dvou stech metrech mi do jízdy z levé strany vběhlo stádo sedmi koní," řekl nám k nehodě její hlavní aktér.


Přestože brzdil a snažil se koním vyhnout, jednoho podrazil a ten mu spadl přes kapotu do čelního okna. Jak sám řekl "skoro do klína". Ostatní koně auto přeskákali a dál běhali po zasněžené louce. "Po střetu jsem asi pět metrů popojel za křižovatku, abych se vyhnul projíždějícímu autu. V šoku jsem vystoupil a požádal jednoho z projíždějících řidičů, aby zavolal majitelce koní," popisuje svůj hrůzný zážitek taxikář.


Majitelkou koní je inženýrka Lenka Říhová, která se mediálně proslavila díky třem zastřeleným kravám, o nichž informovala před nedávnem i televize Nova. I ty se zřejmě potulovaly po cizích pozemcích. Tehdy však nešlo o žádné neštěstí, ale pravděpodobně o mstu ze strany sousedů.


Řidič auta neměl podle svého tvrzení na tachometru více jak 50 kilometrů v hodině. Vždyť jeho Octavia má airbagy, které ani nebyly vystřeleny. Přestože auto má  poškozenou karoserii, taxikář nakonec vyvázl jen s řeznými ranami. Podobně šťastně nakonec vyvázl i kůň. Nehodu šetří policie České republiky.


 


Nahoru