Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Verze pro tisk |

Před měsícem jsem končil dobrou zprávou o zavedení on-line přenosů ze zastupitelstva a citací slibu, že se podrobnosti dozvíme „v nejbližší době“ na stránkách města. Bohužel, na začátku zasedání jsme se dozvěděli, že se napoprvé uskuteční jen pokusný uzavřený přenos, a po vyhodnocení výsledku se tedy (možná?) dočkáme příště...

Zasedání bylo místy rušnější než minule, proto se taky protáhlo až do 19. hodiny. Přítomno 18, tři omluveni (zastupitelé Coufal, Janás, Vojta). Abych nebyl zas v diskuzi peskován za to, co tady chybí, podotýkám, že si vybírám jen důležitá nebo aspoň něčím zajímavá témata. Máte-li zájem o detaily, můžete si za pár dnů nalistovat stránky MěÚ.

Informace vedení města o proběhlých jednáních (bod 4)
Jako vždy tematicky nejpestřejší součást jednání: dotace na opravy komunikací po povodních – preventivní bagrování potoka v Bukovanech – dopravní obslužnost v kraji – nová organizace zimní údržby – dokončování oprav Sloupské ul. (v režii KV) včetně 60 m chodníku (opraví město) – vleklé problémy šenovské sklářské školy, které ovlivňují i situaci v Boru (v K. Šenově studuje řada Kazachstánců, ti nemuseli dělat přijímačky a studium mají zdarma; o rezignaci ředitele Kolče jsme se dozvěděli až po zastupitelstvu) – a pozor: TIC rozdá bezplatně 2 000 zimních map pro běžkaře.

Volba přísedících Okresního soudu (bod 6)
Zastupitelstvo prodloužilo mandát devíti dosavadním přísedícím a zvolilo jednu další dobrovolnici. Možná by stál za úvahu rozhovor redakce s některým z nich o dojmech, zážitcích a zkušenostech v oblasti kriminality? Poslední Reflex uvádí Českolipsko mezi dvacítkou „ostrovů volebního hněvu“, kde se projevil „odpor proti současné podobě politiky, stranám i demokracii jako takové“. Protestní hlasy v uvedených okresech (obvykle sudetských) částečně zrcadlí vlivy vyšší nezaměstnanosti, kriminality a dalších sociálních problémů.

Třikrát kontrolní zpráva (body 9-11)
Dobrých zpráv není nikdy dost. Podle předsedkyně kontrolního výboru kontrola smluvních vztahů mezi městem a Nobys s. r. o., kontrola grantů a dotací za rok 2011 ani kontrola činnosti Rady města za období 07/2012 až 06/2013 neshledala žádné závažnější nedostatky.

Žádosti o dotace a spoluúčast města (body 13-18)
Uvedu jen dvě nejvýznamnější akce: V rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a památkových zón se v roce 2014 bude na obnově kulturních památek podílet město částkou 1 231 tis. Na žádosti o dotaci na další etapu regenerace sídliště Rumburských hrdinů je předpokládaná spoluúčast 1 661 tis.

Rekonstrukce Kalinovy ul. (bod 19)
Schválený dodatek ke smlouvě se týká veřejného osvětlení podle požadavků Národního památkového ústavu. Rekonstrukce stála celkem 7 159 tis. (bez DPH), podrobněji o ní napíše starosta v prosincovém měsíčníku.

Kolik budeme platit za odpady (bod 20)
Každoročně je třeba příslušnou vyhlášku novelizovat. Město na odpady doplácí, proto se zastupitelé rozhodovali v rozmezí 500,- (letošní poplatek) až 646,- (skutečné náklady). Zastupitel Válek navrhl poplatek nezvyšovat: Podle nových pravidel dostává město od státu vyšší podíl vybraných daní, a formou příspěvku na odpady může aspoň část těchto prostředků bez přerozdělování vrátit spravedlivě každému, kdo ve městě bydlí. Jednotlivec šetřící životní prostředí zatím výši poplatku neovlivní, protože ke skutečnému množství odpadu se nepřihlíží. Pracovní verze rozpočtu už s poplatkem 500,- počítá. Zvýšení by bylo nepraktické kvůli nutné informační kampani a administrativní náročnosti, protože paušál už jsme si zvykli platit automaticky. – Ačkoli finanční výbor navrhoval zvýšení na 600,-, zastupitelé uznali uvedené argumenty a na doporučení Rady města poplatek zůstává nezměněn. Pravidla pro třídění odpadů platí i v roce 2014, včetně možnosti snížení poplatku.

Rozpočtová opatření (body 21-28)
Tato opatření předložila jako vždy místostarostka ing. Silná. Upozorním na zvýšený podíl města o 250 tis. na opravy mostů po povodních. Přesuny peněz a rozpis dotací byly bez problémů schváleny, body 24 a 28 předkladatelka stáhla.

Oprava střech na Masarykově třídě (bod 29)
Střecha na č. p. 822-823 je hotová. Zastupitelé schválili dodatek ke smlouvě tak, aby mohla být oprava č. p. 824-826 dokončena v příštím roce. Práce byly totiž dočasně přerušeny kvůli nepříznivému počasí.

Zrušení ubytoven v Křižíkově ul. (bod 38)
Zastupitelé schválili ukončení provozu v ubytovně Křižíkova 933 do pololetí a v ubytovně Křižíkova 850 do konce roku 2014. Objekty jsou v dezolátním stavu a jejich provoz zbytečně stojí 884 tis. ročně, ačkoli město může ubytovat sociálně slabé obyvatele v ubytovně Severní nebo v uvolněných bytech. Podrobnosti jsou v podkladech. Navzdory kritikům je úroveň sociální práce ve městě velmi dobrá, jak při osobní návštěvě ubytovny konstatovala Jitka Gjuričová, ředitelka odboru prevence kriminality na Ministerstvu vnitra ČR.

Opět sv. Jan Nepomucký (bod 39)
Trochu nepřehledná diskuze letitou kauzu nevyjasnila. Předpokládám, že jste četli článek zastupitele Doškáře a nepřehlédli připojenou diskuzi, do které se zapojil i předseda finanční komise. Zastupitelé nejdřív nepřijali protinávrh na podání určovací žaloby k určení vlastnictví uvedené sochy, přičemž by všechny náklady nesl (formou daru městu?) zastupitel Doškář: 6 hlasů pro – 2 proti – 9 se zdrželo – 1 nehlasoval. Nepřijali ale ani původní návrh určovací žalobu nepodávat: 9 hlasů pro – 3 proti – 6 se zdrželo. Zastupitelé se tedy jednoznačně nepřiklonili ani k stanovisku právníka, který „má za to, že by žaloba mohla být neúspěšná“ (viz podklady). Případ nekončí, o nešťastném Johánkovi z Pomuku nejspíš ještě uslyšíme.

Náměty a připomínky (bod 43)
Zastupitelé odhlasovali, že on-line přenos zastupitelstva bude na stránkách města přístupný i později ze záznamu, protože to minule zapomněli projednat (13 hlasů pro – nikdo proti – 4 se zdrželi – 1 nehlasoval).

Z podnětu mého jmenovce pana Tichého se znovu vrátili k pihelským problémům s klubovnou a nedůstojným stavem návsi. Výsledek? Osadní výbor by měl nejprve projednat se všemi zainteresovanými vlastníky pozemků případné úpravy i jejich finanční účast na nich, a zpracovat přehledný návrh rekonstrukce. Teprve pak se může město aktivně zapojit.

Občan Uksa zkritizoval vedení města za velmi špatný výsledek v hodnocení podnikatelského prostředí, hovořil i jménem paní Pražákové o problémech kolem ubytování hostů IGS. V hodnocení měst je prý Nový Bor na posledním 10. místě a nespokojenost místních podnikatelů ovlivní i výsledek komunálních voleb v příštím roce. Zastupitelka Šepsová k tomu ale poznamenala, že právě v ukazateli „spokojenost s přístupem radnice“ je NB hodnocen na 1. místě! (Ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys Libereckého kraje 2013 jsem ověřil, že mezi deseti městy hodnocenými podle 2 x 21 kritérií se v souhrnném ukazateli „přístup veřejné správy“ NB umístil jako pátý.)
Nakonec opět evergreen: přes opakované snahy město stále nemá k dispozici jednoznačný odborný posudek, který by umožnil nařídit demolici chátrající budovy na vjezdu do města naproti Sokolovně...

Nahoru

Komentáře

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

No jo... přesně to jsem tím myslel. Ale díky.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Město pro byznys LK mohou zájemci sami posoudit na -
http://www.mestoprobyznys.cz/download/2013/Liberecky_kraj.pdf
Mezi 21 kritérii v oblasti PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ jsou ukazatele jako podíl středních a velkých firem, cena za odvoz odpadu, ekonomický rozvoj (podle názoru podnikatelů), znečištění ovzduší, vzdálenost k dálnici, počet lékařů, ceny pozemků a bytů, nezaměstnanost, konkurence na pracovním trhu, průměrný plat atd.
NB je hodnocen líp nebo hůř, i laik ale vidí, že jen některé z těchto ukazatelů může vedení města vůbec ovlivnit (a to rozhodně ne hned). Pro "opoziční občany" i jejich tiskového mluvčího Berana je ovšem typické propagandistické zneužití takového údaje vytrženého z kontextu.
Proto zastupitelka Šepsová upozornila na druhou hodnocenou oblast PŘÍSTUP VEŘEJNÉ SPRÁVY, kde podnikatelé hodnotí spokojenost s přístupem radnice nejvýš z hodnocených měst (ačkoli s ochotou nebo kompetencí úředníků a rychlostí vyřizování agendy je to už slabší - pořád ale ne nejhorší).
V článku jsem to jen stručně popsal, což nepovažuju za selhání.

Dům pana Stehlíka je ostudná zřícenina, a protože s ní neodpovědný majitel roky vůbec nic neudělal, ohrožuje bezpečnost kolemjdoucích. Město nemá jinou možnost, než demolici nařídit, případně ji pak provést samo (a na majiteli vymáhat náklady). Majitel sice například "velkoryse" nabídl odprodej bouračky městu (abychom důsledky jeho selhání financovali všichni?!), ale jinak jednání k ničemu nevedlo. Proto se město - zatím bezvýsledně - snaží získat odborný posudek, bez kterého nelze demolici nařídit. Ví někdo, na co pan Stehlík pořád čeká, čeho chce dosáhnout?

A protože jde o zdraví a možná o život, odmítám tady "diskutovat" o tom, co pojem město znamená v prvním nebo druhém odstavci příspěvku!

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Doplním za Vás pane Tichý
Zákon o obcích
(2) Obec může uložit pokutu až do výše 100 000 Kč osobě uvedené v odstavci 1, která neudržuje čistotu a pořádek na pozemku, který užívá nebo vlastní, tak, že naruší vzhled obce.
§ 66(1) Jako obecní úřad obce s rozšířenou působností je pro účel výkonu ......
tedy Městský úřad Nový Bor je orgánem Města Nový Bor
Ale to neumětel Beran určitě nepochopí.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Příliš mnoho slov (abych parafrázoval Josefa II.) - a úplně zbytečně!

Smlouva o nájmu ubytovny z 27.04.12 je dostupná přímo v i-novinách z článku "Nesedí něco na Sociální ubytovně Nový Bor?" = http://www.fchcl.cz/res/data/006/000803.pdf

Občan Danys o tom ovšem nic neví, udělá z toho další uměle vypěstovanou kauzu a občan Zahradník vypracuje slohové cvičení na půl obrazovky. (Jen nechápu, jak mohli oba tu smlouvu přehlédnout, když je ubytovna tak prioritně zajímá...)

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Ve druhém odstavci článku je odkaz na nájemní smlouvu, ve třetím na vzorovou ubytovací smlouvu, a normálně to funguje. Jinak bych ten link nemohl výše uvést.

Ještě poznámka k opozičnímu občanu Danysovi. Podívejte se na -
http://www.novy-bor.cz/cz/mestsky-urad/poskytovani-informaci/poskytnute-informace/
- letošní žádosti číslo 11, 17 a 19. Lze je snadno identifikovat, protože stejná témata s velkým humbukem pranýřoval v Danysovinách (dlažba z Kalinovy ul., smuteční síň, střešní tašky na TGM).

Pod Vyřízením žádosti je racionální vysvětlení ve všech třech případech, nikdo město finančně ani jinak nepoškodil. Pan Danys ovšem, pokud vím, jaksi už zapomněl veřejnost informovat, že jeho podezření nemělo žádný důvod, natož aby se za nařčení omluvil. Přitom stačilo zvednout telefon a zeptat se PŘEDEM. To by ovšem neměl o čem psát.

Až si to pročtete, budete jistě taky konstatovat, že úředníci projevují přímo andělskou trpělivost, protože vyřizovat podobné žádosti je vyslovená ztráta času. Tak si to zákonodárci jistě nepředstavovali.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Víte co, virtuální "Berane"? Každý si snadno zjistí, že o "nejlépe předposledním místě" zase triumfálně lžete - a nehodící se výsledky naopak v posledním odstavci zpochybňujete.
Smlouva o ubytovně byla uzavřena a platí, všechno podstatné už bylo řečeno, i tady. Domluvte si to laskavě s vaším opozičním zastupitelem, jestli někoho takového máte. Nehodlám nad vašimi monology už ztrácet čas, čtenáři si to přeberou sami:

http://www.mestoprobyznys.cz/download/2013/Liberecky_kraj.pdf
Hodnocení NB 1: 5x - 2: 4x - 3: 6x atd. vidí opravdu každý, jen JB je slepotou potrefenej :o)))

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Psi štěkají... a zastupitelská demokracie funguje dál. I nespavci "Beranovi" to už brzo voliči zase potvrdí.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Ferdinand Porsche přežil francouzské vězení, zemřel (nikoli násilnou smrtí) až 1951, má hrob v Zell am See. Ve Vratislavicích n/N mají jeho expozici i pamětní desku, jenom na vstupní tabuli do města se rozhodli jeho jméno vymazat.
http://liberecky.denik.cz/zpravy_region/nacista-porsche-zmizi-z-cedule-20131123.html
A jen demagog "Beran" nepozná, že v Boru jde o úplně jiný případ.

Ale i tak doporučuju ještě článek z letošního dubna o vratislavických sporech:
http://zpravy.idnes.cz/spor-o-porscheho-pokracuje-dd3-/domaci.aspx?c=A130422_160633_liberec-zpravy_ddt

P. S. "Beran" si jistě rád počte i v této aktuální diskuzi k dnešní MFD:
http://liberec.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A131126_082551_liberec-zpravy_ddt

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Tak jsem četl před 5 lety v CL deníku -Uksa: Pomník 17. listopadu už stát nebude
Akorát neřekl kterýho.
Jenom je mi líto pana Zahradníka,který se snaží o věcnou diskuzi.Ta tu asi není možná..
Ale přeci,dělám pane Zahradníku chleba dle Vašeho receptu.zahradu mám uklizenou,hlízy a cinule jspu uklizeny,pelargonie připraveny na jarní výsadbu,v skleníku sklízím poslední saláty-Tak ať se daří!!!

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Milane, s Pepou Doškářem jste trefil hřebíček na hlavičku. Je celkem aktivní, řada jeho aktivit ovšem směřuje hlavně kamsi do minulosti, než aby vzhlížel k lepším zítřkům. To mají ale všichni odpůrci společné. Třeba k návrhu rozpočtu na rok 2014 nic, ale k soše JN mi přišlo mailů už někollik.

Nahoru

Re: Rada města NB trvale porušuje zákon.

anonyma milana zahradníka neznám, přesto že sedí u stolu ZM NB, takže se s tímto anonymem nehodlám zabývat.
Viktore Novotný rada města NB trvale porušuje zákon. Několikrát jsem na to při jednáních ZM upozornil. Trvale ho porušuješ i ty, protože jsi radní.
Citace zákona: "Rada obce pořizuje ze své schůze zápis, který podepisuje starosta spolu s místostarostou nebo jiným radním. V zápise se vždy uvede počet přítomných členů rady obce, schválený pořad schůze rady obce, průběh a výsledek hlasování a přijatá usnesení.....".

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Souhlas se Zahradníkem. RM je stejně jako ZM včetně všech hlasování zaznamována počítačem čili všechna relevantní data jsou ukládána, což ovšem neznamená, že jsou i zveřejňována na webu. Doufám, že to kolega Doškář pochopí a odvolá své tvrzení o porušování zákona.
K ukončování diskuze - nemyslím, že by to byl nástroj pro okamžiky, kdy koalice prohrává v nějaké debatě, můj názor je, že jde spíš o chvíle, kdy už některým dojde trpělivost poslouchat to, co považují za plácání nesmyslů či debatu, která se na místě stejně nedá nějak rozumně uzavřít, maximálně hlasováním.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

K diskuzi je takzvaný Jednací řád Zastupitelstva.Tam je určeno,jak dlouho někdo může mluvit,kolikrát v daném bodě.Pokud někdo pindá dokola,měl by dát starosta hlasovat,zda Zasupitelstvo schvaluje další rozpravu.Nebo to lze ukoinčit návrhem na ukončení diskuze,což může kdokoliv.
Co myslíte,omluví se a odvolá své tvrzení Doškář?

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Upozorňuju zájemce, že už je zveřejněno kompletní usnesení i oficiální zápis ZM.
(Nejrychlejší přístup z 2. odstavce článku.)

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Jenom hlupák typu holého Berana může odkázet na pana Zahradníka a údajné lživé tvrzení
.....jednání RM jsou ze zákona neveřejná
A pak sám napsat
.....(1) Rada obce se schází ke svým schůzím podle potřeby, její schůze jsou neveřejné
Hlupák zůstane hlupákem i když se oděje do roucha beránčího.
Uvidíme,čím podloží svá tvrzení o porušení zákona zastupitel Josef Doškář.V opačném případě se dopouští křivého obvinění.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Tak mám zas jednou "nejčtenější" článek, aniž bych si to zasloužil.

Postaral se o to mj. pan zastupitel, který nedočetl paragraf, že zápis rady je uložen "k nahlédnutí členům zastupitelstva" - a rovnou tady zabouřil proti údajnému porušování zákona. Zas jeden z komára velbloud: kdyby totiž konal v duchu toho prvního, neměl by záminku konat to druhé.

A nemuselo následovat několik úplně zbytečných příspěvků.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Příklad podle zákona. Příklad z Kuřimi

Pan Tichý neví oč tu běží. Takto to je podle zákona:

Z á p i s č í s l o 36/2013
ze schůze Rady města Kuřimi konané dne 18. 11. 2013 v zasedací místnosti MěÚ Kuřim
Přítomni: Mgr. Ing. Drago Sukalovský starosta
Jiří Filip Koláček, MBA 1. místostarosta
Ing. Oldřich Štarha místostarosta
Zdeněk Kříž člen rady
PaedDr. David Holman člen rady
Mgr. Alena Zimmermannová tajemnice MěÚ
Ověřovatel zápisu: Ing. Oldřich Štarha
Starosta zahájil jednání v 18,55 hodin, na zahájení jednání bylo přítomno 5 členů RM.
RM je usnášeníschopná.
Výdaje oddíl 61 Výběr dodavatele energií ORG 1122000000 - 36.000 Kč
Výdaje oddíl 36 Opravy v bytech ORG 1031000000 + 36.000 Kč
Přijaté usnesení: 720/2013 - RM schvaluje rozpočtové opatření č. 11 k rozpočtu města na rok 2013.
Hlasováno: pro 5.
Starosta ukončil jednání RM v 19,05 hodin.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

A hlavně Doškář nesdělil,čím Rada města Nový Bor porušuje zákon.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Rada podle zákona další příklad z Libáně

ZÁPIS
z 65. jednání Rady města Libáň
konané dne 5.8.2013 od 16.00 hodin
pozn. zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti
rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o
ochraně osobních údajů v platném znění
Přítomni: Bc. David Holman
p. Petr Soukup
Ing. Michal Zahradníček
p. Jindřich Řezníček
Mgr. Jitka Šedivá
Nabídka plaket pro vítání občanků
Rada města byla seznámena s nabídkou plaket na vítání občánků od občanského
sdružení Život bez bariér Nová Paka.
Návrh usnesení: Rada města schvaluje nákup plaket na vítání občánků od občanského
sdružení Život bez bariér Nová Paka vždy podle aktuálně narozených dětí.
Hlasování:
pro: 5 proti: 0 zdržel: 0
Usnesení bylo přijato.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Tak nevím, podle jakého kritéria to posuzuje pan zastupitel, ale mně připadá ZVEŘEJNĚNÉ 11-stránkové usnesení z NB, viz -
http://www.novy-bor.cz/customers/novy-bor/ftp/File/Mesto/RM/2013/RM84_usneseni_20131118.pdf
- ve srovnání s ohromující informací o nákupu plaket pro novorozeňata v Libáni jaksi obsažnější :o)))
Libáňský zápis bych ani jako opoziční občan rozhodně nepostrádal...

P. S.: Ta podstatná 3-řádková informace z Kuřimi se taky jistě vyčte už z usnesení.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru

Podstatné je toto
Hlasování:
pro: 5 proti: 0 zdržel: 0
Usnesení bylo přijato

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Podle zákona i vícestránkově opět Kuřim

Z á p i s č í s l o 35/2013
ze schůze Rady města Kuřimi konané dne 13. 11. 2013 v zasedací místnosti MěÚ Kuřim
Přítomni: Mgr. Ing. Drago Sukalovský starosta
Jiří Filip Koláček, MBA 1. místostarosta
Ing. Oldřich Štarha místostarosta
Zdeněk Kříž člen rady
PaedDr. David Holman člen rady
Mgr. Alena Zimmermannová tajemnice MěÚ
Ověřovatel zápisu: Zdeněk Kříž
Starosta zahájil jednání v 14,09 hodin, na zahájení jednání byli přítomni 4 členové RM.
RM je usnášeníschopná.
Na jednání se později dostavil PaedDr. D. Holman.
Program jednání:
1. Plnění usnesení Rady města Kuřimi ke dni 6. 11. 2013
2. Přechod nájmu obecního bytu
2.1. Manž. – prominutí poplatku z prodlení, přidělení bytu a uzavření nájemní smlouvy
2.2. Helena B– žádost o koupi bytu
3. H J – žádost o prominutí části úroku z prodlení
4. Hana xxxxxxxxxxxxxxxxxx Kuřim – žádost o pronájem pozemku pod prodejním stánkem u Kulturního domu Kuřim
5. Město Kuřim a Jihomoravský kraj – zřízení věcného břemene pro stavbu „Přechod pro chodce na ul. Legionářská u DDM v Kuřimi“
6. Sociální bydlení – objekt Tišnovská, chata Zlobice
7. Výběrové řízení: Zpracovatel ÚPD změny č. XIV ÚPN SÚ Kuřim
8. Dovybavení sportovních zařízení města
9. Zahájení zadávacího řízení na dodavatele veřejné podlimitní zakázky města Kuřimi „Revitalizace zeleně v Kuřimi“
10. Petice „Žádost o změnu rozhodnutí o přidělení bytu Na Královkách 895“
11. Smlouva o vystoupení – Cimbálová muzika Víti Klabačky
12. Organizační řád Městského úřadu Kuřim
13. Rozpočtové opatření č. 10
14. Rozšíření SW GINIS 2

15. Harmonogram přípravy a projednání „Plánu investičních akcí na rok 2014 a výhledu na rok 2015-2016“
16. Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Odboru umění, literatury a knihoven MK – v programu VISK3 pro rok 2014
17. Smlouva o poskytování přístupu k ČSN ve formátu PDF prostřednictvím služby ČSN online pro více uživatelů
18. Uzavření smlouvy se společností HDMedia na programové vybavení „Konsiliář a Pabliko“ umožňující jednoduchou přípravu a tvorbu podkladů pro rady a zastupitelstva a jejich zveřejnění pro vedení města a občany na našich internetových stránkách
19. Závěry komise pro životní prostředí
20. Pronájem pozemků určených k zemědělskému obhospodařování – HERBASTAR, spol. s r.o. a AGROSTYL, spol. s.r.o.
21. „Městská sportovní hala v Kuřimi“ - uzavření dodatku č.1 k SOD č. 2013/D/0040 – změna
22. „Informace o připomínkách k PD „Rekonstrukce ul. Hybešova, Kuřim“
23. Dohoda o započtení pohledávek, Oprava hřbitovní zdi Kuřim
24. Různé
1. Plnění usnesení Rady města Kuřimi ke dni 6. 11. 2013
(Příloha č. 1, 1A, předkládá Mgr. Ing. D. Sukalovský, vyřizuje Mgr. A. Zimmermannová)
Zůstávají nesplněna usnesení, jejichž naplnění závisí na spolupráci s druhou stranou.
Příloha: nesplněné úkoly v mezidobí do 6. 11. 2013
Přijaté usnesení: 692/2013 - RM bere na vědomí stav plnění usnesení ke dni 6. 11. 2013.
Hlasováno: pro 4, nepřítomen 1 (D. Holman).
2. Přechod nájmu obecního bytu
(Příloha č. 2, předkládá Mgr. Ing. D. Sukalovský, zpracovala A. Janoušková)
Paní Katarína Marková, trvale bytem xxxxxxxxxxxxxxx Kuřim, požádala o přechod nájmu bytu č. xxxxxxx, 1+1, umístěného ve XII. nadzemním podlaží bytového domu č. p. xxxx v ul. xxxxxxxxxxx postaveného na pozemku p. č. 382/3 vše v obci a k. ú. Kuřim.
Nájemní smlouva byla uzavřena dne 31. 10. 2012 na dobu určitou dvou let se společnými nájemci – manž. Katarínou a Miroslavem Markovými. Rozsudkem Okresního soudu Brno – venkov č. j. 7 C 50/2013-40 ze dne 16. 9. 2013 bylo manželství rozvedeno.
Prohlášením ze dne 30. 10 2013 pan Miroslav Marek prohlásil, že ke dni 31. 1. 2013 trvale opustil společnou domácnost, kterou vedl s paní Katarínou Markovou. Výlučným nájemcem bytu se tedy ve smyslu § 707 a 708 občanského zákoníku ze zákona stává paní Katarína Marková.
Přijaté usnesení: 693/2013 - RM bere na vědomí v souladu s § 707 a 708 občanského zákoníku přechod nájmu bytu č. xxxxxxxx v ulici xxxxxxxxxxx Kuřim, na paní Katarínu Markovou, trvale bytem xxxxxxxxxxxxxx Kuřim.
Hlasováno: pro 4, nepřítomen 1 (D. Holman). 3

2.1. Manž. Sadílkovi – prominutí poplatku z prodlení, přidělení bytu a uzavření nájemní smlouvy
(Příloha č. 2, předkládá Mgr. Ing. D. Sukalovský, zpracovala A. Janoušková)
Manž. Emil a Miluše Sadílkovi, oba trvale bytem xxxxxxxxxxxxxx Kuřim, byli společnými nájemci obecního bytu č. xxxxx, 2+1, který je umístěn ve III. nadzemním podlaží bytového domu č. p. xxx a xxx, postaveného na pozemku p. č. 1849 vše v obci a k. ú. Kuřim.
RM na své schůzi dne 11. 9. 2013 pod č. usn. 564/2013 schválila manž. Sadílkovým uzavření splátkového kalendáře s měsíční splátkou xxxxx Kč, kterým bude uhrazen dluh na poplatku a úroku z prodlení ve výši xxxxxx Kč. Splátkový kalendář byl uzavřen dne 18. 9. 2013. Dle vyjádření správce bytu ze dne 21. 10. 2013 mají manž. Sadílkovi uhrazenu polovinu z dlužné částky ve výši xxxxxxx Kč. Manž. Sadílkovi proto požádali o prominutí druhé poloviny dlužné částky ve výši xxxxxx Kč. OMP doporučuje zbývající dlužnou částku prominout.
Manž. Sadílkovi byli společnými nájemci bytu č. xxxxx na základě Rozhodnutí o přidělení podnikového bytu ze dne 13. 4. 1978. RM na své schůzi dne 7. 9. 2011 pod č. usn. 422/2011 schválila manž. Sadílkovým výpověď nájmu bytu s tříměsíční výpovědní lhůtou. Paní Sadílková převzala výpověď dne 5. 10. 2011 a výpovědní lhůta skončila dne 31. 1. 2012. Manž. Sadílkovi předmětnou bytovou jednotku nevyklidili, byt i nadále užívají. Dne 1. 2. 2012 se byt stal právně volný a další úkony ve věci přidělení tohoto bytu se řídí Pravidly Města Kuřimi č. 1/2012, o volných bytech v majetku města a bytových náhradách.
Rada města však může v souladu s čl. 10 odst. 2 pravidel rozhodnout o „využití bytu jinak, než stanoví tato pravidla“, a to způsobem, že přidělí byt manž. Emilu a Miluši Sadílkovým, oba trvale bytem xxxxxxxxxxxxxxx Kuřim a následně schválí uzavření nájemní smlouvy.
Manž. Sadílkovi ke svému případu přistupovali zodpovědně, snažili se jej aktivně řešit a nyní mají veškeré závazky vůči pronajímateli uhrazeny. OMP proto doporučuje, aby jim byl byt ponechán a bylo schváleno uzavření nájemní smlouvy, ovšem jen za předpokladu, že manž. Sadílkovi přistoupí na režim nájemních smluv uzavíraných na dobu určitou tří měsíců.
Na jednání se dostavil v 14,11 hod. Mgr. P. Kavka – vedoucí odboru majetkoprávního.
Přijaté usnesení: 694/2013 - RM schvaluje prominutí ½ poplatku a úroku z prodlení z dlužného nájemného k bytu č. xxxxx ve výši xxxxxxx Kč manž. Emilu a Miluši Sadílkovým, oba trvale bytem xxxxxxxxxxxxxx Kuřim.
Přijaté usnesení: 695/2013 - RM přiděluje ve smyslu čl. 10 odst. 2 Pravidel Města Kuřimi č. 1/2012 „o volných bytech v majetku města a bytových náhradách“ byt č. xxxxxxx umístěný ve III. NP bytového domu č. p. xxx a xxx v ul. xxxxxxxxxx postaveného na pozemku p. č. 1849, vše v obci a k. ú. Kuřim, manž. Emilu a Miluši Sadílkovým, oba trvale bytem xxxxxxxxxxxxx Kuřim, a schvaluje uzavření nájemní smlouvy na dobu určitou do 28. 2. 2014 s možností prolongace za nájemné ve výši 56,- Kč/m2/měs.
Bylo hlasováno pro obě usnesení současně: pro 4, nepřítomen 1 (D. Holman).

zveřejněna nepatrná část

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Pro pana Doškáře citát z "Homolka a tobolka".

Děda: "Abyste s tim šel do hajzlu."

Nahoru

Re: Zastupitelstvo NB Příklad z Brna - zkráceno

Musíte pane zastupiteli něco vydržet. Vám se to často nedaří. Ujíždějí vám nervy. Tak ještě jednou.
Statutární město Brno
Rada města Brna

Z Á P I S

schůze Rady města Brna č. R6/091
konané dne 9. ledna 2013

Program:
1a. Návrh programu zasedání ZMB č. Z6/021 - RM6/06988
1c. Organizační změna Odboru zahraničních vztahů MMB - RM6/06853
1b. Odpověď na podnět vznesený členem ZMB na zasedání ZMB č. Z6/020 dne 11. 12. 2012 adresovaný RMB - RM6/06857
1d. Stanovení platu osobě pověřené zastupováním dočasně neobsazené funkce ředitele/ky Domu umění města Brna, příspěvková organizace - RM6/06871
1c. Organizační změna Odboru zahraničních vztahů MMB - RM6/06853Bylo hlasováno bez rozpravy.
RMB stanoví, v souladu s ust. § 102 odst. 2 písm. j) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, ke dni 1. 4. 2013 snížení celkového počtu plánovaných funkčních míst MMB o 1 funkční místo referenta projektů, které bude realizováno v Odboru zahraničních vztahů MMB s tím, že celkový počet plánovaných funkčních míst MMB k 1. 4. 2013 bude stanoven od aktuálního stavu k 31. 3. 2013 a bude jej garantovat Organizační odbor MMB.
Pro návrh usnesení hlasovalo 10 členů, nikdo nebyl proti, 1 člen se zdržel hlasování.

1b. Odpověď na podnět vznesený členem ZMB na zasedání ZMB č. Z6/020 dne 11. 12. 2012 adresovaný RMB - RM6/06857
Dotazy členů RMB zodpověděl Mgr. Jelínek, vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMB. Bylo hlasováno po delší rozpravě o stažení materiálu s tím, že materiál bude opětovně předložen na příští schůzi RMB přepracovaný dle připomínek členů RMB. Pro stažení hlasovalo jednomyslně 11 členů.
1d. Stanovení platu osobě pověřené zastupováním dočasně neobsazené funkce ředitele/ky Domu umění města Brna, příspěvková organizace - RM6/06871
RMB stanoví, v souladu s § 122 odst. 3 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, a § 102 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, s účinností od 1. 1. 2013 do 28. 2. 2013 PhDr. Jitce Pernesové, pověřené zastupováním dočasně neobsazené funkce ředitele/ky Domu umění města Brna, příspěvková organizace, plat ve výši uvedené v příloze č. 1 tohoto zápisu. Ověřená příloha je uložena na Personálním oddělení MMB.

Schváleno jednomyslně 11 členy.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Já dělám radost panu Janu Tichému, aby se udržel jeho článek na vysokém stupni čtivosti. Navíc bude mít celý víkend na to, aby to pochopil
Nechtěl jsem na Vás pane kolego reagovat, ale poněvadž jste shovívavý, tak Vám oznamuji, že v pondělí Vám to oznámím.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Viktor Novotný- RM je stejně jako ZM včetně všech hlasování zaznamována počítačem čili všechna relevantní data jsou ukládána, což ovšem neznamená, že jsou i zveřejňována na webu. Doufám, že to kolega Doškář pochopí a odvolá své tvrzení o porušování zákona.

Josef Doškář-Podstatné je toto
Hlasování:
pro: 5 proti: 0 zdržel: 0
Usnesení bylo přijato
A jsme doma!
Rada obce pořizuje ze své schůze zápis, který podepisuje starosta spolu s místostarostou nebo jiným radním. V zápise se vždy uvede počet přítomných členů rady obce, schválený pořad schůze rady obce, průběh a výsledek HLASOVÁNÍ a přijatá usnesení.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13) Bingo, pane kolego

Reaguji na příspěvek milana zahradníka

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

29. Listopad 2013 - 18:49 | milan zahradnik

Já mám taky za cíl vysokou čtivost, ale primárně je mým cílem zvýšit povědomí a zájem veřejnosti o veřejnou správu a její činnost a k správě patříte i vy . V tom se s p. Tichým tak úplně neshodneme, on nejraději píše o záležitostech, kdy je možno vedení města chválit a tam , kde se ukáže něco nikoliv chvályhodného, tak pomlčí. Snad, aby se nevzbudil nevítaný zájem občanů.

Bingo , pane kolego!

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Jen o tom pište pane Zahradníku,klidně pište i Doškář.Tomu se zdaleka taky vše nedaří viz Obnova pomníku RH.Kdyby se vše dařilo,to by bylo.Ale život takový není.
Ale dobře je také mluvit o manipulacích s veřejností.
Třeba Město bez hazardu.Absolutní populismus.Tuhle jsem byl v NB na poště a sázelo se tam jen to fičelo,to nemluvím o terminálech sazka sportka,sportovní výsledky atd.Tuhle jsem četl,jak jsem předpokládal,že hazard se přemisťuje na internet a propadají mu bez kontroly i mladiství.Ale Nový Bor je přeci město bez hazardu ne?
...Občan Uksa zkritizoval vedení města za velmi špatný výsledek v hodnocení podnikatelského prostředí,
.V metodice je jasně zmíněno,že jde o Správní města a celý jejich obvod.
V ČSÚ se dočtete... tvoří 16 obcí, statut města mají přiděleny tři obce – Cvikov, Kamenický Šenov a Nový Bor.
ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Nový Bor 26 458 obyvatel.
Je tedy napadení vedení města NB manipulací s veřejným míněním?Může třeba starosta Nového Boru ovlivňovat dění v Kam.Šenově,či Krompachu?Diskutujme.
A tak mohu o neustálém napadání NB radnice mluvit donekonečna..

Kritizujme.Ale na základě úplných a pravdivých informací.Ne o něčem vytrženém z kontextu a ničím nepodloženém.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru Bingo pane kolego Zahradníku

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13) Bingo, pane kolego

29. Listopad 2013 - 19:32 | vltavín

Reaguji na příspěvek milana zahradníka

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

29. Listopad 2013 - 18:49 | milan zahradnik

Já mám taky za cíl vysokou čtivost, ale primárně je mým cílem zvýšit povědomí a zájem veřejnosti o veřejnou správu a její činnost a k správě patříte i vy . V tom se s p. Tichým tak úplně neshodneme, on nejraději píše o záležitostech, kdy je možno vedení města chválit a tam , kde se ukáže něco nikoliv chvályhodného, tak pomlčí. Snad, aby se nevzbudil nevítaný zájem občanů.

Bingo , pane kolego!

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru Bingo Pějme píseň dokola

Pějme píseň dokola,tralalalala

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Kolego Zahradníku, dokud budou anonymní srabi Holí-Beranové pod praporem revoluce a vytrvalé předvolební propagandy horovat proti "radničním šmejdům" a "agentům STB, KGB, GRU a jiným fízlům, či další svoloči a póvlu", budu se proti tomu ozývat. A nebudu zakrývat, komu držím palce. Nikdy se taky nebudu schovávat za pseudonymem, protože svobodu slova a diskuzi si představuju docela jinak.

Mimochodem: Proti těm zpaušalizovaným vulgaritám a nesmyslům se měl už dávno důrazně ozvat i zastupitel Vltavín. Nejen ze solidarity ke kolegům v zastupitelstvu. Je přece jeden z nich.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)Mimochodem!

Jsem zásadně proti vulgaritám a šmejdům. Divím se však, proč se do těchto nesmyslných vulgárních šarvátek tak ochotně zapojujete. Já je řeším u přestupkových komisí.
Mimochodem! Vy jste tam byl také . Sám jste se přesvědčil, že každý přestupek něco stojí!

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)Mimochodem!

Docela mne fascinovalo,jak představitel Nového Boru -Zastupitel bohorovně sledoval útoky proti jeho představitelům typu Kurvy ,Gauneři,Zločinci a pod.Navíc z adresy IP 90.182.187.* ,která se tváří jako by ji psal Vltavín,nebo kdo byl dobře obeznámen s jeho činností.
Konečně mi spadl kámen ze strdce-nejsem sám,kdo tyto výroky předal policii,i pan Doškář se pochlapil a předal je přestupkovým komisím.
Ty jistě ověřují pravdivost tvrzení a na základě toho vynášejí rozsudky.V rozporu s tím by to bylo na opravné řízení.
No a ještě k poznámce pana Doškáře,která je ale opět v rozporu se skutečností...cituji Doškáře..Jsem zásadně proti vulgaritám a šmejdům. Divím se však, proč se do těchto nesmyslných vulgárních šarvátek tak ochotně zapojujete.
Pod výrokem Berana....na radnici vše ovládají pouze zloději, STBáčtí zločinci, bojovníci za koryta, podrazáci, lháři, vlastizrádci, populisté a křiváci..... se zapojil do diskuze hned třikrát

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)Mimochodem!Skutečně

ANO KOMUNISTÉ SI V NIČEM NEZADALI S NACISTY
RSDr. Václav Šípek (* 12. srpna 1931 Horní Roveň[1][2]) byl český a československý politik Komunistické strany Československa, vedoucí tajemník Krajského výboru KSČ pro Severočeský kraj a poslanec Sněmovny lidu Federálního shromáždění za normalizace.
Po roce 1989 novinář a čelný aktivista Klubu českého pohraničí.
V roce 1995 první vládní zpráva o extremismu v Česku zmínila klub jako bezpečnostní hrozbu pro stát, v roce 2004 na setkání KČP v Chebu vystoupil předseda Dělnické strany Tomáš Vandas.Zdroj Wikipedie
Co je Klub českého pohraničí zač, ví i Policie ČR, která je v rámci prevence extremismu dlouhodobě sleduje. Mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková potvrdila, že KČP je v hledáčku mužů zákona.Zdroj Liberecký deník

Z pověření Českého svazu bojovníků za svobodu, Československé obce legionářské KLUBU ČESKÉHO POHRANIČÍ
Josef Doškář a Zbyněk Cincibus
V České Lípě dne 22. května 2009

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)Mimochodem!Skutečně

Až budete mít důkaz,tak se ozvěte.Mezi ty prameny"Cvikovský zpravodj" je např.Dr.Edward Beneš,čelní čeští historici,TGM a další.Až budete mít důkaz,že jsem podepsal nějaký takový slib ,tak se ozvěte.Zatím jsem podal na Vás podnět k policii.Zřejmě se uvidíme a řekneme si to z očí do očí.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Beran jako vždy nic neví.Ve Cvikově se právě předělávalo z příspěvkových organizací na s.r.o. z popudu NB Finančního úřadu,vzhledem k tomu,že tyto organizace musí vykázat kontrolu nezávislým auditorem a jejich hospodaření je průhledenější.Beran nic neví tak ať radši mlčí.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Neznalost Berana neomluví.Už ho vidím,jsk vysvětluje finančnímu úřadu,že se neřídil jeho doporučeními,protože si něco přečet na Oživení.Že je lepší účetnictví jedné paní z příspěvkovky,než účetnictví ověřené nezávislým auditorem.Nehledě na další zákonná opatření jako povinné placení DPH ,podvojné účetnictví atd.A to ještě chce Danyse za starostu.Zkrátka Odpůrce.To mluví za vše.

Nahoru

Re: Jen ještě dvě poznámky:

K Vltavínovi: Politik si získá vážnost svými veřejnými projevy, osobní integritou a hlavně dosaženými úspěchy - rozhodně ne opakovanými stížnostmi a žalobami. (Znova připomenu upřímné slovo M. Zahradníka - 25. Listopad 2013 - 20:35). A protože se dobrovolně dal na politiku, měl by umět snášet nesouhlas a kritiku. Zná třeba pan zastupitel Zeleného Raoula? Co by tomu řekl Jan Tleskač?

K "Beranovi": Už zase tady doslova zkopíruje zákon a celé odstavce, které už jsme viděli (a zpochybnili nebo zcela vyvrátili). Čte to už jen pár zasvěcených, navrhuju "Berana" ignorovat. Jeho poštěkávání v Boru nikoho nezajímá a nikoho neovlivní. On sám má v komunálních volbách taky jen jeden hlas, a na 99 % je v seznamu někde úplně jinde.

(Rozpočet 2014 by si zasloužil samostatné téma, nemyslíte?)

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nevykrucujte se pane Tichý

Bylo by dobré kdyby jste si všiml, že ZM NB se v zásadě do diskuzí , které jsou často na úrovni pavlače, nebo žumpy se do diskuze nezapojují. Vám to nevadí. Vám (zřejmě) tato žumpa, někdy pavlač vyhovuje. Neustále na ni reagujete.

Na toto téma jsem hovořil i s panem starostou Mgr. Jaromírem Dvořákem I on má na tyto diskuze stejný názor. I on od určité doby se těchto diskuzí vůbec nezúčastňuje . Mohl bych jmenovat minimálně 18 dalších ZM. Těchto diskuzí se nezúčastňují. Nepovažují to za nutné. Vás tyto debaty zřejmě baví. Nejen Vás....
Vulgarita vyjadřování zejména jednoho dlouhodobého ZM, bývalého radního RM, přímo na zasedání zastupitelstva je nehorázná. Vulgarita je o to závažnější, že se jedná o pedagoga. Za starého režimu by byl již dávno u lopaty. Výjimečně by to nebylo z politických důvodů.

Krátce k rozpočtu města. Zásadní názor jsem sdělil na ZM v roce 2010. Město NB si žije nad poměry.
Sportovní, ale zejména " kulturní lobby" dojí město na úkor základní údržby majetku města.
Jsem rád, že se mi při první tvorbě rozpočtu na rok 2011 podařilo zvýšit plánované finance na komunikace a od té doby se na ně nezapomíná
Doufám, že do plánu na příští rok bude zařazeno zhotovení projektu na zkulturnění setkávacího centra v Dolním Piheli. Město NB, obec Pihel za posledních 20 let řádně podojilo ( vydojilo). Je neskutečné když přední ZM
arogantně oznámí členům osadního výboru (přibližně): "Když se Vám to nelíbí, tak se utrhněte..."

Doufám, že se dožiji toho, že se do vedení města dostanou noví (jiní) zastupitelé města, kteří se třeba dohodnou na tom, že největší ( dlouhodobě potřebnou) část prostředků, budou zásadně rozdělovat na údržbu svěřeného majetku, zbytek pak spravedlivě rozdělí na sport a kultur. Při čemž se bude pamatovat zejména na děti a mládež..
Ono to dopadne však jinak. Můj odhad na příští volby. Dopadnou opět spravedlivě! Ze 60 % bude výsledek stejný. Město NB budou ovládat 2 až 4 rodiny.

Zpět k dnešku. Svoji úvahu zakončím vzpomínkou na kamaráda Zdeňka Andrese: " Klepáním na barometr počasí nezměníš!"

A to je vzkaz i pro pana Zahradníka, který se mi mezitím představil, má mne rád, a myslí si, že jsem schopen změnit řízení našeho města, který řídí současné koalice, která tají koaliční smlouvu! Netají!
Koaliční smlouvu koalice nemá, řeší se to poklábosením v restauraci Ajeta.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Nový Bor – Veřejné nařčení z nacismu, které zaznělo na jednání novoborských zastupitelů z úst Josefa Doškáře, vyvolalo ostrý protest, který vyústil v ukončení zasedání.
To jsem čet nebo se mi to zdálo?
Josef Doškář označil za hlavního „nepřítele“ zastupitele Jaromíra Dvořáka. Ten se už v listopadu ohradil proti nařčení z nacismu, které Josef Doškář směřoval k vedení školy, kde Dvořák vyučuje. Ve středu znovu Jaromír Dvořák požádal Josefa Doškáře, aby se zdržel takových projevů.
To bude zřejmě o někom jiném.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo

Bylo by dobré kdyby jste si všiml, že ZM NB se v zásadě do diskuzí , které jsou často na úrovni pavlače, nebo žumpy se do diskuze nezapojují. Vám to nevadí. Vám (zřejmě) tato žumpa, někdy pavlač vyhovuje. Neustále na ni reagujete.

Na toto téma jsem hovořil i s panem starostou Mgr. Jaromírem Dvořákem I on má na tyto diskuze stejný názor. I on od určité doby se těchto diskuzí vůbec nezúčastňuje . Mohl bych jmenovat minimálně 18 dalších ZM. Těchto diskuzí se nezúčastňují. Nepovažují to za nutné. Vás tyto debaty zřejmě baví. Nejen Vás....
Vulgarita vyjadřování zejména jednoho dlouhodobého ZM, bývalého radního RM, přímo na zasedání zastupitelstva je nehorázná. Vulgarita je o to závažnější, že se jedná o pedagoga. Za starého režimu by byl již dávno u lopaty. Výjimečně by to nebylo z politických důvodů.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Soudruhu učiteli běžte do p.dele:Kdo to tak psal?

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Re: Zastupitelstvo

1. Prosinec 2013 - 15:28 | vltavín

Bylo by dobré kdyby jste si všiml, že ZM NB se v zásadě do diskuzí , které jsou často na úrovni pavlače, nebo žumpy se do diskuze nezapojují. Vám to nevadí. Vám (zřejmě) tato žumpa, někdy pavlač vyhovuje. Neustále na ni reagujete.

Na toto téma jsem hovořil i s panem starostou Mgr. Jaromírem Dvořákem I on má na tyto diskuze stejný názor. I on od určité doby se těchto diskuzí vůbec nezúčastňuje . Mohl bych jmenovat minimálně 18 dalších ZM. Těchto diskuzí se nezúčastňují. Nepovažují to za nutné. Vás tyto debaty zřejmě baví. Nejen Vás....
Vulgarita vyjadřování zejména jednoho dlouhodobého ZM, bývalého radního RM, přímo na zasedání zastupitelstva je nehorázná. Vulgarita je o to závažnější, že se jedná o pedagoga. Za starého režimu by byl již dávno u lopaty. Výjimečně by to nebylo z politických důvodů.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Na nepříjemné dotazy nebo upozornění odpovídají někteří politici nic neříkajícím opakováním dokola jednoho a toho samého.I to je k vidění v české politice.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Městská sro kontroluje auditor, jejich hospodaření je každoročně popsáno v Závěrečném účtu města, účetní závěrky najdete i v obchodním rejstříku, včetně obratů, osobních nákladů atd.
Ad poměr kultura a sport, kultura je ještě dražší, město nevlastní sportoviště a částkou 1,8 mil. přispívá klubům na jejich provoz a údržbu, údržbu kina a divadla má na bedrech celou, stejně tak významnější opravy těchto budov, které jsou zatím odkládány jako i mnohé další opravy ve městě, na které se nedostává. Je to o tom, zda si Nový Bor může dovolit kino a divadlo, zatím snad ano, vždy to ale bude něco stát - a to přesto, že návštěvnost je nadprůměrná v porovnáním s celostátním průměrem.
Kdyby Josef vydržel do konce na pracovní schůzce k rozpočtu, věděl by, že investičních akcí se tam vešlo velmi málo, krom těch s výhledem na získání nějaké dotace už jen jeden kotel a 2. fáze náměstí (mezi radnicí a muzeem). Nepočítám, že by se v roce 2014 podařilo ufinancovat i větší množství akcí, které už dnes v rozpočtu nejsou. U Pihelu a ostatních obcí posuzují osadní výbory své investiční priority, což je mnohem lepší, než se upnout třeba na sochu, která by sice byla fajn, ale z pohledu priorit je zase tolik netrápí.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Josef musel odjet z vážných důvodů do nemocnice. Jinak se se zúčastnil obou jednání o rozpočtu. Osadní výbor Pihel, opakovaně požaduje své požadavky včetně svých priorit.
Josef je přesvědčen, že částka cca 20000 Kč na zhotovení projektu na zkulturnění místa ( náves) pro setkávání občanů Dolního Pihelu se do rozpočtu vejde. Ing. Anděl mne ubezpečil, že takováto částka se v rozpočtu města ještě najde. Má to jednu podmínku. .Musí ji odsouhlasit ZM NB. K tomu jsou potřebné hlasy koalice, která města řídí. A o tom to je.
Jinak v Kravařích na náměstí leží peníze.........

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Na přípravu nových projektů tam skutečně peníze připravené jsou, 20 tis.by opravdu neměl být problém. Jen jsem chtěl upozornit, že realizovat se to patrně v příštím roce nezvládne.
Ještě k nařčení z tajení koaliční smlouvy - to je nesmysl. Žádná totiž neexistuje, nikdo ji nepotřebuje, žádné politické kšefty se nekonají. Ale souhlasím, že je potřeba osekat ještě výdaje a dávat více na údržbu stávajícího majetku (a zbytného se je třeba zbavovat). Josefe, kde bys sekal Ty? Městská policie? Kino? Divadlo? Školy? Školky? Sociální služby? Není to tak jednoduché.

Nahoru

Re: Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

Koaliční smlouva není a nebude.
Sekat nebudu. Šachy jsou velmi levný sport. Šachovnice, figurky, hodiny. Kolik si vyčerpal letos z prostředků města letos. Kolik plánuješ čerpat v příštím roce?
Jinak stále leží peníze v Kravařích na náměstí...

Nahoru

Jak funguje komunální zastupitelská demokracie?

Smysl ZASTUPITELSKÉ demokracie je v tom, že vůli TISÍCŮ voličů reprezentuje ve čtyřletém období 21 zvolených zastupitelů. Problémy jako socha světce, rozpočet obce na další rok apod. se projednávají a řeší v pravomoci zastupitelstva. Pan zastupitel Vltavín-Doškář setrvává v omylu, jestliže si myslí, že "diskuze" jako tato, na které se podílí jen 8 (slovy osm!) lidí, může vůbec něco vyřešit nebo rozhodnout.

V článku jsem se pokusil veřejnost rámcově informovat, o čem se jednalo na posledním zastupitelstvu. Dnes už jsou podrobnější informace v oficiálním usnesení a zápisu na stránkách MěÚ. Pokud chce kterýkoli zastupitel něco rozumného prosadit, musí silou argumentů přesvědčit aspoň 10 kolegů, aby mu návrh odhlasovali. Zdá se, že 20 našich zastupitelů to ví a taky dodržuje. Je to prosté, Dear Vltavín...

Nahoru

Re: Pan Tichý, pokládá otázky,na které se již odpovídalo

Dear Jene Tichý již Vás trápí silná zapomnětlivost, já jsem Vám naposledy sdělil:

" Bylo by dobré (Jane Tichý) kdyby jste si všiml, že ZM NB se v zásadě do diskuzí , které jsou často na úrovni pavlače, nebo žumpy se do diskuze nezapojují. Vám to nevadí. Vám (zřejmě) tato žumpa, někdy pavlač vyhovuje. Neustále na ni reagujete.

Na toto téma jsem hovořil i s panem starostou Mgr. Jaromírem Dvořákem I on má na tyto diskuze stejný názor. I on od určité doby se těchto diskuzí vůbec nezúčastňuje . Mohl bych jmenovat minimálně 18 dalších ZM. Těchto diskuzí se nezúčastňují. Nepovažují to za nutné. Vás tyto debaty zřejmě baví. Nejen Vás....

Jinak debata co a jak, vyvolává radní Viktor Novotný!

Nahoru