Restaurace Horník

Archiv
Verze pro tisk |

Ještě tak před rokem jsem ji navštěvoval relativně často, pak jsem se nechal zlákat ke konkurenci. Hlavním důvodem bylo pivo – nabízejí zde jen dvanáctky (březenskou za patnáct a Gambrinus za sedmnáct korun). Pívával jsem Březno, ale prostě je na mě moc sladké a mé tělo se z něj příliš dlouho vzpamatovává. Jinak jsem neměl nic proti jeho míře, kvalitě či třeba teplotě. Vyznavačům jeho sladké chuti se zde jistě muselo líbit – no, ale asi úplně nelíbilo, protože hospoda se vylidnila tak nějak celkově, což nejspíš souvisí s otevřením nedalekého Sportbaru, který má mnohem větší nabídku piv i jiných „služeb“.


Jinak jde o klasický sídlištní produkt obecně nazývaný skleník či akvárium – sedíte uvnitř jakoby sedření z práce a ženské vláčející dvě nadité tašky a řvoucí dítě se vám promenují přímo za skleněnými okny.


Pokud vejdeme skutečně do restaurace – tj. vpravo – nalezneme útulno, čisto, decentně puštěnou televizi, uctivého číšníka. V podvečer a zřejmě ani přes den si kuchař nevydělá, zákazníci zpravidla chodí jen na pivo. Nabídka jídel je však poměrně pestrá. Do půl třetí se podávají klasické hotovky – guláš (za 37,50), rajská (za 36), paprikový lusk (37,50) či moravský vrabec (37,50). Po půl třetí si lze dopřát jen minutky: kuřecí guláš (za 57), Ondráš (řízek v bramboráku za 75) či Žížaly ze Severu (roštěná za 59,50). Pro srovnání uvádím, že smažený sýr zde stojí 45,50 Kč.


V nabídce jsou i saláty, kompoty, poháry či chuťovky k pivku (tlačenka, salám s cibulí, bramboráčky). Vzhledem k blízkosti domova jsem ale prozatím neochutnal, takže nehodnotím.


Před více než rokem zde pingloval Pavel Landovský, českolipská herecká hvězdička. Byla radost nechat se obsluhovat. Nepřinesl jediné pivo bez toho, že by nepřidal poznámku. Možná, že úbytek zákazníků souvisí i s jeho „přestupem“ do Unionky. Stávajícímu obsluhujícímu ansámblu není nic moc co vytknout, ale je to jen standard.


Záchody jsou spojené s protější formankou, kde je pivo levnější a společnost méně náročná. Sociální zařízení vypadá, že patří spíše k výčepu než k restauraci. Navíc ho navštěvují i bezprizorné (snědší) děti hrající si mezi obchody na bůhvíco.


Shrnutí: snad až na ty toalety nemůže restaurace urazit, ale je v ní poslední dobou tak komorní atmosféra, že snad ani nemá důvod k existenci. Chtělo by to nějakou změnu v nabídce.


Hodnocení (jako ve škole)


Nabídka: 2 -


Pivo: 3


Jídlo: neklasifikováno


Obsluha: 2


Záchod: 3 -


Celková atmosféra: 3


Průměr: 2,8


Restaurace navštívena 28. března 04


Nahoru