Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Stalo se před devíti roky: Politická dohoda nade vše

Archiv


Člen zastupitelstva města Česká Lípa Miroslav Hudec (ČSNS) musel 17. ledna přenechat své místo v radě města zastupiteli Pavlu Pláničkovi (KDU - ČSL). Žádala si to prý povolební dohoda.

Údajně se jednalo o dohodu ústní, mezi stranami, které mají v zastupitelstvu menšinu. Po roce prý Pavel Plánička odstoupí a uvolní své místo Vladimíru Ortovi ml.

Jak to po volbách ve skutečnosti bylo, se dá dnes těžko prokázat. Samotný Miroslav Hudec, kterého se změna v podstatě nemile dotkla, ji prý pochopil jinak a nikdo další o jejích důvodech veřejně nemluví. Že po volbách šlo o hlasy na podporou starosty Petra Skokana a možná i obsazení míst obou místostarostů, se proto dá považovat za spekulaci.




Miroslav Hudec sám odstoupit nechtěl. Nejen z výše uvedeného důvodu, ale údajně i proto, že vedení ČSNS chce mít svého člena jako radního. Chtěl však být vstřícný, a proto v dohodovacím řízení zástupců politických stran v zastupitelstvu navrhnul, aby se o jeho odvolání hlasovalo. Zřejmě byl zklamán, protože odvolání tajným hlasováním prošlo hladce.


Původní článek je zde.