Ve stručnosti ze 14. zasedání zastupitelstva města Česká Lípa

Archiv
Verze pro tisk |

Návrh výše zmíněného záměru podal starosta města Petr Skokan, jehož řeč pravděpodobně rozhodla o tom, že záměr byl přijat.


V jednání padala silná slova. Například zastupitel za KSČM Václav Svatek přirovnával tuto snahu k Mnichovskému diktátu. O nás bez nás, tak si podle jeho slov budou připadat nájemci deseti bytů umístěných v těchto domech.


Pro nakonec hlasovalo 13 pravicových zastupitelů a Karel Schwarzbach. Proti se vyslovili zastupitelé stran levicových, ke kterým se přidala zastupitelka ODS Jana Hlináková. Zdrželi se zastupitelé Petr Pokorný a Rudolf Hofman.


Důvodem, proč zastupitelé návrh nakonec schválili přes zamítavé stanovisko Výboru pro prodej nemovitostí, je skutečnost, že se jedná  teprve o záměr. Velice působivé bylo rovněž vystoupení zájemců o koupi domů - Václava Tesárka a Jana Krejčího, kteří chtějí v domech vybudovat hotel.


Zbylý program už se schvaloval takřka automaticky. Takto došlo k souznění zastupitelů v otázce přijetí Regulačního plánu Centrální zóny, Strategického plánu rozvoje města Česká Lípa i Generelu cyklistické dopravy.


Za připomenutí snad ještě stojí skutečnost, že kandidát ODS do krajského zastupitelstva Jan Stejskal změnil image, a tak jeho přezdívka Geňa ztratila opodstatnění.


Podrobnější zpravodajství z průběhu 14. zasedání Zastupitelstva města Česká Lípa přineseme v následujících dnech.

Nahoru