Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Velikonoce v KD Crystal

Archiv

Například Jiráskovo divadlo přichystalo na sobotu 22. března pro nejmenší diváky  výpravnou pohádku Veselé Velikonoce. "Nejen děti se tak mohou těšit na rozverné představení o vítání jara. Děti, které například  vystupují  v kostýmech sněženky, včelky, zajíčka a petrklíče, pomáhají budit sluníčko. Velký zvířátkový kvíz jim pak připomene, že na jaře se rodí mláďátka. Při písničce ,,Velikonoce jsou jedinkrát v roce," si pak připomenou velikonoční zvyklosti. Děti se rovněž zasmějí  u pohádky o třech kůzlátkách a poslechnou si nové písničky paní principálky," připomenul umělecký manažer Jiráskova divadla Jarek Hylebrant s tím, že představení začíná mimořádně už v 10.00 hodin.
Velikonoční pohádkou ovšem výčet akcí nekončí. Naopak!  Kulturní dům Crystal má na tento den připraven pestrý program, který začíná na hlavním sále od 14.00 hodin.
Děti se mohou těšit na řadu soutěží a her o spousty sladkých cen. Navíc tu na ně čeká další divadelní představení, a to Námořnická pohádka aneb Putování za pokladem, která nabízí napětí, zloducha, exotické scény či komické postavy.  "Kamarádi Vendelín a Kristián čtou rádi dobrodružné knížky, až se do jedné z nich začtou tak, že se sami ocitnou na plavbě po širém moři. Na své cestě po moři potkají spoustu zajímavých tvorů, jako je mořská panna, Poseidon, piráti, či dravý žralok," řekla Kateřina Nováková, produkční KD Crystal a dodala, že pohádku nastudovalo Divadýlko Matýsek Nový Bor.
Kulturní dům ovšem pamatuje i na rodiče, právě pro ně bude vystupovat zpěvačka Zuza Nová, která umocní atmosféru vítání jara. Na závěr je pak připravena i dětská diskotéka.
Pokud jste si až dosud mysleli, že Velikonoce jsou jen o volném pondělku, vajíčkách a vrbovém proutí, zajděte si do Jiráskova divadla a KD Crystal. Hravě vás zde přesvědčí o opaku. Zkrátka a dobře, Velikonoční vítání jara skutečně stojí za zhlédnutí.
Další informace Kulturní domě Crystal a Jiráskově divadle naleznete na www.kdcrystal.cz .