Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Zprávy z novoborského zastupitelstva

Archiv

Výsledky personálního auditu, který pro město Nový  Bor provedla firma BNV Consulting, vzali zastupitelé města na vědomí a pověřili radu města,  aby doporučené závěry realizovala v souladu s potřebami města.
S vedoucími jednotlivých odborů městského úřadu a organizačních složek města bude nyní vedení města hledat způsoby, jak doporučení auditorů naplňovat. Jedná se například o vyřešení personálního problému jednotky dobrovolných hasičů.
Dojde také k drobným přesunům pracovníků mezi jednotlivými odbory. Personální práce by se měla celkově zlepšit včetně vylepšení systému osobních hodnocení a mimořádných odměn tak, aby lépe motivovaly k práci.


Nedůvěřují tajemníkovi
Nedůvěru Antonínu Metálovi, tajemníkovi Městského úřadu v Novém Boru,  vyslovilo na návrh  Jaromíra Dvořáka zastupitelstvo Nového Boru.   Zastupitelé pověřili starostu Jindřicha Mareše  aby o nedůvěře vyslovené tajemníkovi informoval ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje.


Novoborské školy jdou příkladem
Krajské inspekce se uskutečnily v novoborských základních školách na náměstí Míru a U Lesa.
„Ze školských rad máme velice potěšitelné informace, krajská inspekce především vysoce hodnotí práci pedagogů, ale nezůstává jen u ní. Inspekce vyzdvihuje také špičkové vybavení našich základních škol a jejich zázemí.  Jsou prý na takové úrovni, že mohou být dávány za vzor ostatním městům a obcím,“  neskrývá radost  místostarosta Nového Boru Stanislav Valdman. „Dobrých zpráv dnes není příliš,  a tak hodnocení škol  příjemně překvapilo i zastupitele Nového Boru,  a proto vyslovili poděkování jak ZŠ na náměstí Míru, tak ZŠ U Lesa.


Jiskra dostala grant i dotaci
Souhlas s přidělením grantu TJ Jiskra Nový Bor ve výši 300 tisíc korun na sportovní činnosti oddílů vyjádřili zastupitelé Nového Boru. Dále schválili, aby TJ Jiskra obdržela v letošním roce účelovou dotaci 860 tisíc korun na provoz sportovních zařízení.
Nejsou to však jediné finanční prostředky, které by mohla tělovýchovná jednota v letošním roce od města získat. Ve hře je další 1 milion korun na provoz, ale z usnesení zastupitelstva plyne, že je vázaný podmínkami.  TJ Jiskra peníze obdrží, pokud ještě v letošním roce začne jednat o převodu fotbalového stadionu na město a jestliže bude zpracovaný harmonogram možného převodu dalších sportovišť na město. Jedná se například o sportovní halu. Zastupitelé předpokládají, že sportoviště ve vlastnictví města napomohou rozvoji tělovýchovy a sportu v Novém Boru. Do sportovišť by mohly být investované i finanční prostředky z evropských fondů a město v roli vlastníka sportovních zařízení má k fondům daleko lepší přístup než společenské organizace.